Menu

banner

  

A+ A A-

Nieuws

Rollator spreekuur 30 augustus, De Beukenhof te Putte

De Brede Welzijnsinstelling stimuleert meedoen in de samenleving. Een rollator geeft mensen vaak letterlijk een steuntje om hun mobiliteit te bevorderen. De BWI vindt het dan ook belangrijk dat dit hulpmiddel het goed blijft doen Door regelmatige controle en onderhoud van uw rollator verkleint u de kans op valgevaar.Hiertoe organiseert de BWI met technisch kundige...

Lees verder

Gemeente Woensdrecht en Brede Welzijns Instelling organiseren 7…

De Gemeente Woensdrecht en de Brede Welzijns Instelling nodigen alle inwoners van de gemeente Woensdrecht, die in de eerste 6 maanden van 2017 de 75 jarige leeftijd hebben bereikt, uit om naar de voorlichtingsbijeenkomst te komen. Ook hun partners zijn van harte welkom. Graag ontvangen wij  u op: Donderdagmiddag 27 juli Bij Grandcafë Eeterij Le Soleil...

Lees verder

BWI organiseert computercafé

In de gemeente Woensdrecht maken de bewoners, dus ook ouderen, in toenemende mate gebruik van de computer, het internet en andere digitale apparaten. De Brede WelzijnsInstelling (BWI) ondersteunt dit van harte en organiseert daarom een computercafé.

Wij kunnen u helpen met problemen in de digitale wereld. Samen gaan we op zoek naar een antwoord op uw vragen. Of het gaat om uw telefoon, navigatiesysteem, digitale camera, router/modem, tablet, laptop of computer, welk besturingssysteem u gebruikt, is voor ons geen probleem. Wij proberen de problemen samen met u op te lossen. Tijdens de inloop staan er een computerdocent en vrijwilligers klaar om u te helpen en ondersteunen met u problemen en vragen. Zet de vraag of het probleem tevoren op papier. Breng uw apparatuur, voor zover mogelijk, mee. Het is verstandig om, indien mogelijk, een USB stick mee te brengen.

U kunt niet bij ons terecht voor: illegale software, reparatie of verkoop.

Mogelijk komt u tijdens het computercafé tot de conclusie dat een computercursus voor u interessant zou kunnen zijn. Daarvoor kunt u ook bij de BWI terecht. We kunnen u altijd inschrijven voor een van onze computercursussen.

Inloopmiddag:
Op donderdagmiddag 4 juni 2015 van 12.30 tot 14.30 uur organiseert de BWI een inloop waar u terecht kunt met uw problemen. U krijgt hier informatie/hulp en een kopje thee of koffie.

U bent van harte welkom in het Broederhuis Ste.-Marie te Huijbergen, Boomstraat 7, 4635CX. (De ingang van het computer lokaal is aan de achterkant van het gebouw. Te bereiken langs Dorpstraat/Staartsestraat via de oprit bij het Wilhelmieten museum).

Voor meer informatie kunt u terecht bij de Ouderenadviseurs van de BWI: Lenny Winkel, Marga Esser of Kitty Kiezenberg. Telefoonnummer: 0164-672049

Geef je op voor de mountainbike workshop!

De Brede Welzijns Instelling Woensdrecht staat voor meedoen in de samenleving. Sport verhoogt de gezondheid en sporten in een groep levert vaak nieuwe sociale contacten op. Voor inwoners van de gemeente Woensdrecht tussen de 30 en 55 jaar, bieden de BWI en Biedon MTB tochten gezamenlijk mountainbike clinics aan in de gemeente  Woensdrecht. En nog steeds aan het twijfelen welke sport je zou willen gaan doen? Of al langere tijd gedacht om te beginnen met mountainbiken, maar nooit de stap durven zetten?

Vanaf 1 mei  starten er via de BWI en “Biedon MTB tochten” basis mountainbike clinics in de gemeente Woensdrecht. Deze clinics zijn opgezet voor de inwoners van alle dorpskernen binnen onze gemeente. Het doel van deze clinics is om na vier sessies de basis technieken van het mountainbiken te kennen en om een korte tocht te kunnen rijden over de Brabantse Wal. De clinics bestaan uit 4 sessies en vinden plaats op donderdagavond of zondagochtend. Per clinic krijg je instructie, je mountainbike staat klaar inclusief helm en je bent gegarandeerd actief bezig.

Voor meer informatie en/of als je wilt deelnemen kan je contact opnemen door een mail te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tabletcursus BWI wederom verlengd!

De tabletcursus van de BWI gaat verderWegens groot succes gaan de tabletlessen georganiseerd door de Brede Welzijnsinstelling door! Het internetgebruik in de leeftijdsgroep 65 tot 75 jaar is vrijwel nergens in de Europese Unie zo hoog als in Nederland. Steeds meer ouderen bellen, winkelen en bankieren via het internet. Dit blijk uit gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Het kunnen omgaan met computer en internet is dan ook, zeker in Nederland, steeds meer een basisvaardigheid. Ook in de gemeente Woensdrecht gebruiken ouderen in toenemende mate de tablet en het internet. De Brede Welzijns Instelling (BWI) ondersteunt dit van harte en organiseert al geruime tijd tabletcursussen. Deze zijn erg populair en worden druk bezocht.

Tijdens de cursus leren cursisten onder andere Overzicht Tablet, Werken met apps , Tekst invoeren, Internet en E-mail, Foto’s maken, Filmpjes opnemen en bekijken, Foto’s mailen als bijlage, Foto’s bewerken, App Store, Apps downloaden en installeren

De cursussen zijn bedoeld voor 55+ers en mensen met een beperking, woonachtig in de gemeente Woensdrecht. De cursussen starten vanaf eind augustus, begin september 2015 in het Broederhuis Ste-Marie, Boomstraat 7 in Huijbergen. De cursussen  zijn  op de dinsdag en donderdag. U kunt zich aanmelden via de website van de BWI www.bwiwoensdrecht.nl