Menu

banner

  

A+ A A-

De maatschappelijk makelaar is een centraal persoon, op lokaal niveau, die het vrijwilligerswerk binnen de gemeente Woensdrecht ondersteunt. Zij is iemand die graag met (potentiƫle) vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties meedenkt.


Binnen onze gemeente zijn reeds vele enthousiaste vrijwilligers en organisaties actief. Wij vinden het dan ook belangrijk dat deze geweldige inzet behouden blijft en daar, waar het nodig is, zich verder uitbreidt.  De waarde van vrijwilligerswerk voor onze gemeenschap is enorm. Vrijwilligers zijn van groot belang voor het in stand houden van de voorzieningen in onze gemeente. Bovendien levert vrijwilligerswerk een belangrijke bijdrage aan de sociale samenhang en biedt het ontplooiingskansen. Het is een belangrijk onderdeel van onze participatiesamenleving.


Er is veel verschillend vrijwilligerswerk en er is voor ieder wel iets passends te vinden. Jong en oud, iedereen mag meedoen. Iedereen die vrijwilligerswerk wil gaan doen, wordt van harte uitgenodigd om contact op te nemen met de maatschappelijk makelaar van de BWI: Antje Walhout, om de mogelijkheden m.b.t. vrijwilligerswerk met haar te bespreken. Antje is bereikbaar via het e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via het telefoonnummer 0164 672049. Een aantal vrijwilligersvacatures staan ook vermeld op de vrijwilligersvacaturebank op onze website. U kunt hier gericht zoeken naar vrijwilligers vacatures.


Ook vrijwilligersorganisaties kunnen contact opnemen met de maatschappelijk makelaar Antje Walhout. Zij kunnen o.a. bij haar terecht voor:
- Het plaatsen van vacatures in de vrijwilligersvacaturebank
- Het samenbrengen van vraag en aanbod
- Ondersteuning en/of vragen bij het plaatsen van vrijwilligers
- Het samenbrengen van vrijwilligersorganisaties
- Wensen op het gebied van scholing/deskundigheidsbevordering


De maatschappelijk makelaar heeft de volgende diensten:
Vrijwilligerssteunpunt
Vrijwilligersvacaturebank
- Vrijwilligerscollege