Menu

banner

  

A+ A A-

Rondkomen met een minimum inkomen is niet gemakkelijk. We kennen in Nederland diverse toeslagen en aanvullingen op het inkomen. Voor veel mensen is het misschien niet duidelijk waar men recht op heeft en formulieren zijn ingewikkeld om in te vullen. Het voorzieningenteam kan erbij helpen.

 • Het voorzieningenteam kan u helpen bij het aanvragen van:
  - huurtoeslag
  - zorgtoeslag
  - kindgebondenbudget
  - kinderopvangtoeslag
  - heffingskortingen
  - studiefinanciering
  - bijzondere bijstand
  - kwijtschelding gemeentelijke heffingen
  - aanvragen schuldhulpverlening
  - kredietbank
  Intermediair Woensdrechts Sportfonds
 • Schulddienstverlening
 • -        

Het voorzieningenteam helpt u met het aanvragen, maar beslist niet over de toekenning! Het is een gratis dienstverlening. 

Voor wie:
Het voorzieningenteam is er voor alle inwoners van de gemeente Woensdrecht. Beschikt men over een vermogen of een inkomen hoger dan 110% van het netto minimum inkomen, dan kan dit betekenen dat u niet in aanmerking komt voor bepaalde regelingen. Bij twijfel, dan is het verstandig contact op te nemen met het voorzieningenteam en kijkt de consulent of u mogelijke recht heeft op een voorziening.

Werkwijze:
Het voorzieningenteam houdt tweemaal per week spreekuur op de Kromstraat in het Welzijnscentrum K4 in Hoogerheide voor korte vragen. 

Voor openingstijden kunt u bellen met de BWI tel.nr. 0164 672049. Voor uitgebreidere vragen maakt de consulent nog een afspraak en komt dan op huisbezoek bij u thuis of u krijgt een afspraak op kantoor. 

Spreekuren vrije inloop (muv feestdagen)
Dinsdagmorgen van 10.00 -11.00 uur
Donderdagmiddag van 13.00 uur – 14.00 uur 

Administratieve ondersteuning.
Vrijwilligers van de BWI bieden administratieve ondersteuning aan senioren die problemen hebben met het voeren van de administratie. Door het wegvallen van de partner, gezondheidsredenen of omdat het ordenen van de administratie door de vele post moeilijker wordt kan het prettig zijn daarbij een handje te worden geholpen. 

De vrijwilliger biedt hulp:
- bij het maandelijks bijhouden van de administratie,
- bespreekt wat er moet gebeuren met de post waarop actie moet worden ondernomen,
- het ordenen van de post en het opbergen in de daarvoor bestemde mappen. 

Voor het waarborgen van uw privacy heeft de administratief ondersteuner een zwijgplicht en worden gegevens niet aan anderen doorgegeven. De administratief ondersteuner doet geen financiële handelingen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de BWI tel.nr. 0164 672049 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het voorzieningenteam biedt de volgende diensten:
- Administratieve ondersteuning
- Thuisadministratie