Menu

banner

  

A+ A A-

Het internetgebruik in de leeftijdsgroep 65 tot 75 jaar is vrijwel nergens in de Europese Unie zo hoog als in Nederland. Steeds meer ouderen bellen, winkelen en bankieren via het internet. Dit blijk uit gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Het kunnen omgaan met computer en internet is dan ook in Nederland steeds meer een basisvaardigheid.

Ook in de gemeente Woensdrecht gebruiken ouderen in toenemende mate de computer en het internet. De Brede Welzijns Instelling (BWI) ondersteunt dit van harte en organiseert al geruime tijd computercursussen op verschillende niveaus voor deze doelgroep. De computercursussen zijn erg populair en worden druk bezocht. Tijdens de verschillende cursussen leren cursisten onder andere ‘Werken met Windows’, teksten maken, wijzigen en opslaan, instellingen en mappen maken, internet, surfen, Googlen en E-mailen.

De volgende cursussen kunnen worden gevolgd: basisvaardigheden op de computer, vervolgcursus computer en tabletcursus. De cursussen zijn bedoeld voor 55+ers en mensen met een beperking, woonachtig in de gemeente Woensdrecht en vinden plaats in het Broederhuis Ste.-Marie te Huijbergen. In januari 2016 gaan er weer verschillende cursussen van start. Hier zijn nog enkele plaatsen voor beschikbaar.

U kunt zich aanmelden via de website van de BWI: www.bwiwoensdrecht.nl of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U kunt zich ook per telefoon aanmelden: 0164-672049, of langskomen op ons kantoor:

Welzijnscentrum K4 Kromstraat 4 4631KH  Hoogerheide

De ouderenadviseurs

Nieuws

Rollator spreekuur 30 augustus, De Beukenhof te Putte

De Brede Welzijnsinstelling stimuleert meedoen in de samenleving. Een rollator geeft mensen vaak letterlijk een steuntje om hun mobiliteit te bevorderen. De BWI vindt het dan ook belangrijk dat dit hulpmiddel het goed blijft doen Door regelmatige controle en onderhoud van uw rollator verkleint u de kans op valgevaar.Hiertoe organiseert de BWI met technisch kundige vrijwilligers, het rollatorspreekuur. Het spreekuur...

Lees verder

Gemeente Woensdrecht en Brede Welzijns Instelling organiseren 7…

De Gemeente Woensdrecht en de Brede Welzijns Instelling nodigen alle inwoners van de gemeente Woensdrecht, die in de eerste 6 maanden van 2017 de 75 jarige leeftijd hebben bereikt, uit om naar de voorlichtingsbijeenkomst te komen. Ook hun partners zijn van harte welkom. Graag ontvangen wij¬† u op: Donderdagmiddag 27 juli Bij Grandcaf√ę Eeterij Le Soleil Huijbergseweg 19, 4631 GC Hoogerheide...

Lees verder