Menu

banner

  

A+ A A-

Deze week heeft u de beschikking van de gemeentelijke belastingen weer ontvangen. U kunt zien of u in aanmerking komt voor kwijtschelding op http://www.bwbrabant.nl/bwb/kwijtschelding/. U kunt hier ook kwijtschelding aanvragen. Het Voorzieningenteam van de Brede Welzijnsinstellingen Woensdrecht, helpt u bij het aanvragen van kwijtschelding gemeentelijke belastingen.

Het Voorzieningenteam adviseert u zo veel mogelijk gebruik te maken van de mogelijkheid tot automatische incasso. Dit verlengt de tijdsduur om kwijtschelding aan te kunnen vragen. Dit is namelijk binnen drie maanden na de laatste betaling. Als u per acceptgiro betaalt, kunt u slechts kwijtschelding aanvragen voor het nog niet betaalde deel. Bij automatische incasso kunt u kwijtschelding krijgen over het volledige bedrag. Als het u niet lukt de aanvraag zelf in te vullen dan kan het Voorzieningenteam u helpen met het kwijtscheldingsverzoek.

Neemt u onderstaande gegevens mee naar het inloopspreekuur. Alleen als u al deze gegevens bij zich heeft, kan uw aanvraag kwijtschelding worden ingevuld.

• Het aanslagbiljet • Loon of uitkeringsspecificatie(s), en indien mogelijk een specificatie van het vakantiegeld • Huurspecificatie (de brief waarin uw laatste huurverhoging wordt vermeld) • Specificatie premie zorgverzekering (polis) • Voorschotbeschikking huur- en zorgtoeslag • Afschriften bank- en spaarrekeningen van de laatste maand met het saldo zichtbaar • Kopie betalingsregeling andere belastingen • Kopie voorlopige teruggaaf aftrek hypotheekrente • Maandelijks factuur kinderopvang en voorschotbeschikking kinderopvangtoeslag • Jaaroverzicht hypotheek en maandelijkse hypotheeklast • Uw e-mailadres (als u dat heeft)

Het Voorzieningenteam helpt met de aanvraag, maar beslist niet over de toekenning.

Het Voorzieningenteam van de Brede Welzijnsinstelling Woensdrecht, is een team van vrijwilligers. Deze vrijwillige consulenten helpen de inwoners van de gemeente Woensdrecht het geld te krijgen waar ze recht op hebben, voor zowel landelijke als gemeentelijke regelingen. Het Voorzieningenteam helpt u gratis!

Voorzieningenteam BWI Woensdrecht Inloopspreekuur: Dinsdag  10:00 uur tot 11:00 uur Donderdag  13:00 uur tot 14:00 uur

Voor meer informatie zie de site www.bwiwoensdrecht.nl of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuws

Rollator spreekuur 30 augustus, De Beukenhof te Putte

De Brede Welzijnsinstelling stimuleert meedoen in de samenleving. Een rollator geeft mensen vaak letterlijk een steuntje om hun mobiliteit te bevorderen. De BWI vindt het dan ook belangrijk dat dit hulpmiddel het goed blijft doen Door regelmatige controle en onderhoud van uw rollator verkleint u de kans op valgevaar.Hiertoe organiseert de BWI met technisch kundige vrijwilligers, het rollatorspreekuur. Het spreekuur...

Lees verder

Gemeente Woensdrecht en Brede Welzijns Instelling organiseren 7…

De Gemeente Woensdrecht en de Brede Welzijns Instelling nodigen alle inwoners van de gemeente Woensdrecht, die in de eerste 6 maanden van 2017 de 75 jarige leeftijd hebben bereikt, uit om naar de voorlichtingsbijeenkomst te komen. Ook hun partners zijn van harte welkom. Graag ontvangen wij¬† u op: Donderdagmiddag 27 juli Bij Grandcaf√ę Eeterij Le Soleil Huijbergseweg 19, 4631 GC Hoogerheide...

Lees verder