Menu

banner

  

A+ A A-

De overheid / gemeente Woensdrecht heeft veel waardering voor de inzet van mantelzorgers. De veranderingen in de WMO en AWBZ hebben grote gevolgen voor burgers. Er wordt minder snel beroepsmatige hulp gegeven , er wordt gevraagd om meer een beroep te doen op de eigen (sociale) kring.  Door het combineren van mantelzorg en het voeren van een eigen huishouding kan de mantelzorger zich extra zwaarder belast voelen.

De gemeente Woensdrecht heeft hier begrip voor en wil  mantelzorgers hierbij tegemoet  komen. Mantelzorgers kunnen ook  in 2016 een beroep doen op de Huishoudelijke Hulp Toelage (HHT). Met deze regeling kan men voor een bedrag van € 5,-- per uur huishoudelijke ondersteuning inkopen bij een gecontracteerde zorgaanbieder. Men kan voor max. 104 uur per jaar deze vorm van HHT inkopen bij een gecontracteerde zorgaanbieder.

Voorwaarde is dat u geregistreerd staat als mantelzorger bij de BWI. U kun een afspraak maken met één van de ouderenadviseurs om uzelf te laten registreren.

U kunt de huishoudelijke ondersteuning aanvragen bij de volgende zorgaanbieders: - Axxicom    tel: 0900 – 9252  www.axxicomthuishulp.nl - T-Zorg     tel: 088 – 0025500  www.tzorg.nl - Thuiszorg DAT   tel: 0165 – 397854  www.dealgemenethuiszorg.nl - Thuiszorg West-Brabant  tel: 0165 – 560200  www.twb.nl   Na uw aanmelding bij de BWI als mantelzorger krijgt u een verklaring mee dat u geregistreerd staat als mantelzorger. De zorgaanbieder zal hier naar vragen.

Voor registreren of vragen kunt u contact opnemen met de ouderen adviseurs van de BWI, Kromstraat 4, 4631 KH Hoogerheide. Tel: 0164 – 674611 of via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuws

Rollator spreekuur 30 augustus, De Beukenhof te Putte

De Brede Welzijnsinstelling stimuleert meedoen in de samenleving. Een rollator geeft mensen vaak letterlijk een steuntje om hun mobiliteit te bevorderen. De BWI vindt het dan ook belangrijk dat dit hulpmiddel het goed blijft doen Door regelmatige controle en onderhoud van uw rollator verkleint u de kans op valgevaar.Hiertoe organiseert de BWI met technisch kundige vrijwilligers, het rollatorspreekuur. Het spreekuur...

Lees verder

Gemeente Woensdrecht en Brede Welzijns Instelling organiseren 7…

De Gemeente Woensdrecht en de Brede Welzijns Instelling nodigen alle inwoners van de gemeente Woensdrecht, die in de eerste 6 maanden van 2017 de 75 jarige leeftijd hebben bereikt, uit om naar de voorlichtingsbijeenkomst te komen. Ook hun partners zijn van harte welkom. Graag ontvangen wij¬† u op: Donderdagmiddag 27 juli Bij Grandcaf√ę Eeterij Le Soleil Huijbergseweg 19, 4631 GC Hoogerheide...

Lees verder