Menu

banner

  

A+ A A-

De Brede Welzijns Instelling heeft in samenwerking met de werkgroep Dementie Vriendelijke Gemeente een informatieve avond georganiseerd. De avond werd vormgegeven met de vertoning van de film van  “Mijn hoofd in eigen hand” dit was voor 60 inwoners van de Gemeente Woensdrecht aanleiding om rond 18.30 uur naar “MFC De Kloek” te komen.

Pim Gielen, de maker van de film, was zelf aanwezig. De film is een vervolg op een film over beginnende dementie waarbij diverse mensen werden gevolgd. Deze film gaat over Ger, een dementerende man, die op indringende wijze liet zien wat dementie voor hem betekende en wat het met hem deed. Het was het muisstil in de zaal tijdens de 50 minuten durende vertoning.

Ervaringen uitwisselen

Tijdens de pauze bleek uit de gesprekken die er gevoerd werden dat de film veel losgemaakt had. Na de pauze ging Pim Gielen in op vragen die de aanwezigen aan hem stelden, hij gaf overduidelijk zijn eigen visie op dementie. Ervaringsdeskundigen uit de zaal herkenden wat in de discussie naar voren kwam. Toen  Marga Esser, Ouderenadviseur bij de BWI en voorzitster van werkgroep Dementie Vriendelijke Gemeente, om half elf de avond sloot was er nog discussiestof voor vele uren. In oktober is er een volgende bijeenkomst met Pim Gielen. Deze bijeenkomst willen wij graag bij iedereen aanbevelen. Hierover zal er informatie in de pers verschijnen.

 

Over de werkgroep DGV

De Werkgroep Dementie Vriendelijke Gemeente wil graag dat dementie uit de taboe sfeer komt. Dit doen ze onder anderen door het organiseren van informatie bijeenkomsten.  De werkgroep bestaat uit vertegenwoordigers van TWB, Tante Louise, KBO, Vrijwilliger, Alzheimer Stichting, Zet, Gemeente Woensdrecht en wordt voorgezeten door BWI.

 

Nieuws

Rollator spreekuur 30 augustus, De Beukenhof te Putte

De Brede Welzijnsinstelling stimuleert meedoen in de samenleving. Een rollator geeft mensen vaak letterlijk een steuntje om hun mobiliteit te bevorderen. De BWI vindt het dan ook belangrijk dat dit hulpmiddel het goed blijft doen Door regelmatige controle en onderhoud van uw rollator verkleint u de kans op valgevaar.Hiertoe organiseert de BWI met technisch kundige vrijwilligers, het rollatorspreekuur. Het spreekuur...

Lees verder

Gemeente Woensdrecht en Brede Welzijns Instelling organiseren 7…

De Gemeente Woensdrecht en de Brede Welzijns Instelling nodigen alle inwoners van de gemeente Woensdrecht, die in de eerste 6 maanden van 2017 de 75 jarige leeftijd hebben bereikt, uit om naar de voorlichtingsbijeenkomst te komen. Ook hun partners zijn van harte welkom. Graag ontvangen wij  u op: Donderdagmiddag 27 juli Bij Grandcafë Eeterij Le Soleil Huijbergseweg 19, 4631 GC Hoogerheide...

Lees verder