Menu

banner

  

A+ A A-

Sinds enkele jaren heeft de BWI met succes computer en tablet cursussen georganiseerd. Vele inwoners van de gemeente Woensdrecht (en soms daarbuiten) hebben met plezier deelgenomen aan deze cursussen. Voor hen is de computer of de tablet geen vreemde meer en wordt er actief mee gewerkt.
De laatste tijd bleek dat er minder animo was voor de verschillende cursussen. Mede daardoor werd de frequentie van de georganiseerde cursussen (computer beginners en gevorderden en tablet beginners en gevorderden) minder. Hierdoor moeten we nu tot de conclusie komen dat het niet meer haalbaar is om de cursussen aan te bieden.

De BWI is op zoek gegaan naar alternatieve voor de mensen die nog wel ondersteuning nodig hebben om te leren omgaan met de computer/tablet.
De bibliotheek was hierop het antwoord. Bij alle vestigingen van bibliotheek het Markiezaat kan men terecht voor een cursus, deze cursus kan ook thuis worden gevolgd via een e-learning module.
Voor persoonlijke ondersteuning kan men op de bibliotheken terecht.

Mochten er specifieke hulp vragen zijn zoals bv, hoe werkt facebook, hoe kan ik foto’s bewerken en versturen, hoe moet ik mailen enz. kunt u de BWI bellen en wordt er een vrijwilliger ingezet om deze vaardigheid aan te leren tegen een kleine vergoeding.
Dit kan via het mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via telefoon 0164-672049


Voor meer informatie kunt u terecht bij
Lenny Winkel, Ouderenadviseur/Mantelzorgondersteuner
Kromstraat 4 te Hoogerheide

Nieuws

Rollator spreekuur 30 augustus, De Beukenhof te Putte

De Brede Welzijnsinstelling stimuleert meedoen in de samenleving. Een rollator geeft mensen vaak letterlijk een steuntje om hun mobiliteit te bevorderen. De BWI vindt het dan ook belangrijk dat dit hulpmiddel het goed blijft doen Door regelmatige controle en onderhoud van uw rollator verkleint u de kans op valgevaar.Hiertoe organiseert de BWI met technisch kundige vrijwilligers, het rollatorspreekuur. Het spreekuur...

Lees verder

Gemeente Woensdrecht en Brede Welzijns Instelling organiseren 7…

De Gemeente Woensdrecht en de Brede Welzijns Instelling nodigen alle inwoners van de gemeente Woensdrecht, die in de eerste 6 maanden van 2017 de 75 jarige leeftijd hebben bereikt, uit om naar de voorlichtingsbijeenkomst te komen. Ook hun partners zijn van harte welkom. Graag ontvangen wij  u op: Donderdagmiddag 27 juli Bij Grandcafë Eeterij Le Soleil Huijbergseweg 19, 4631 GC Hoogerheide...

Lees verder