Informatiebijeenkomst nieuwe privacywetgeving AVG

Maandagavond 7 mei organiseerden wij, voor verenigingen en stichtingen, een informatiebijeenkomst over de nieuwe (Europese) privacywetgeving AVG.
De bijeenkomst was heel druk bezocht. Er waren ruim 100 geïnteresseerden van 63 verschillende vrijwilligersorganisaties.

 

Op 25 mei 2018 treedt de nieuwe privacywetgeving in werking: de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Deze wetgeving geldt voor alle organisaties die gegevens van personen bewaren en/of verspreiden. Deze AVG geldt dus ook voor verenigingen en stichtingen, die bijvoorbeeld persoonsgegevens van hun leden bewaren.

Meer informatie over de AVG voor verenigingen en stichtingen is o.a. te vinden op de website van de vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV). Op hun website staat ook een  stappenplan waarmee een organisatie AVG-bestendig gemaakt kan worden.

Om verenigingen en stichtingen te informeren over de AVG heeft de Brede Welzijnsinstelling Woensdrecht (BWI) op 7 mei een AVG informatiebijeenkomst georganiseerd. Gastspreker mr. Lars Hooning heeft deze avond uitleg gegeven over de AVG. Hij is afgestudeerd Rotterdams jurist, oprichter en eigenaar van Hooning Consult en hij heeft een ruime ervaring in bestuur, management en public affairs.

Als u niet aanwezig kon zijn, kunt u bij ons de presentatie van deze avond opvragen, door een e-mail te sturen naar: vrijwilligerswerk@bwiwoensdrecht.nl.

mr. Lars Hooning