Rijbewijskeuringen

Sinds 1 januari 2014 hoeven oudere automobilisten (B-rijbewijs) en motorrijders (A-rijbewijs) zich pas vanaf hun 75ste voor het rijbewijs te laten keuren.

Binnen de gemeente Woensdrecht is dit mogelijk bij Brede Welzijnsinstelling Woensdrecht, Kromstraat 4, 4631 KH te Hoogerheide. Deze keuringen worden uitgevoerd door een BIG-geregistreerde keuringsarts en worden contant afgerekend met de keuringsarts.

Prijzen (inclusief BTW)
Rijbewijskeuring 75+                                                                   € 40,–
Rijbewijskeuring Groot Rijbewijs jonger dan 75 jaar            € 60,–
Rijbewijskeuring Groot 75+                                                       € 45,–

Voor wie zijn deze keuringen bedoeld?

Voor rijbewijshouders in de leeftijd van 75+. Voor deze groep geldt dat bij iedere vernieuwing van het rijbewijs een medische keuring moet plaatsvinden en zo’n keuring is minimaal iedere 5 jaar verplicht.

  1. Voor diegenen die momenteel in het bezit zijn van een rijbewijs waarvan de geldigheidsduur verloopt op of na de dag dat de leeftijd van 75 jaar wordt bereikt.
  2. Voor personen die jonger zijn dan 75 jaar en die om medische redenen gekeurd moeten worden voor verlenging van hun rijbewijs B/E. Indien gewenst kan een keuring worden aangevraagd voor een groot rijbewijs (vrachtwagen- en buschauffeurs).

In alle gevallen verdient het aanbeveling tenminste 4 à 5 maanden voor het verlopen van de geldigheid van het rijbewijs, de keuring te laten verrichten. De procedure duurt 4-6 maanden!

Wat heeft u nodig?

  • U moet bij de gemeente een gezondheidsverklaring opvragen en opsturen, of online invullen en doorsturen via CBR met uw DigiD.
  • De ZDcode(s) van de verwijsbrief, die u op mijncbr.nl download of via de post thuis krijgt.
  • Een potje (met deksel) met een beetje urine (hoeft niet nuchter).
  • Huidig rijbewijs (indien niet meer in uw bezit dan een geldig identiteitsbewijs).

Het keuringsrapport is 1 jaar geldig (datum staat op rapport vermeld).

Aanmelden en informatie
Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen via telefoonnummer 0164 672 049.