Vrijwilligerswerk voor Steunpunt Statushouders 

Het Steunpunt Statushouders begeleidt vluchtelingen met een verblijfsstatus (statushouders) bij hun integratie in de Woensdrechtse samenleving. We zoeken enthousiaste vrijwilligers om statushouders te ondersteunen.

Statushouders zijn vluchtelingen van wie het verzoek om asiel is goedgekeurd. Zij hebben in Nederland een verblijfsstatus gekregen en hebben dezelfde rechten en plichten als elke Nederlandse burger.  

Vanuit het Steunpunt statushouders begeleiden wij statushouders zo goed mogelijk bij hun integratie in de Woensdrechtse samenleving, maar dat kunnen wij niet alleen. Daarom zijn wij opzoek naar enthousiaste vrijwilligers. Ons doel is statushouders zo snel mogelijk zelfstandig deel te laten nemen aan het leven in onze gemeente.  

Ben je bereid om een helpende hand te bieden aan nieuwkomers in onze gemeente? Als vrijwilliger kan je een belangrijke rol spelen bij het verwelkomen en ondersteunen van statushouders.  

Hier zijn enkele manieren waarop u kunt bijdragen: 

  1. Sociale Begeleiding: Nieuwkomers hebben hulp nodig om hun weg te vinden in hun nieuwe omgeving. Jij kunt hen introduceren bij buren, scholen, huisartsen en het openbaar vervoer. Samen ontdekken jullie de lokale cultuur en gewoonten. 
  1. Een Nieuw Leven Opbouwen: Door vrijwilligerswerk te doen, help je anderen om een stabiele basis te leggen in hun nieuwe woonplaats. Dit is een dankbare taak waarbij je in contact komt met diverse culturen en waardevolle ervaringen opdoet. 
  1. Administratieve Ondersteuning: Je kunt helpen bij praktische zaken, zoals het samen bekijken van de post en zaken die geregeld moeten worden. Een solide administratieve basis is essentieel voor een succesvolle start. 

 

Competenties die gewaardeerd worden: 

  • Enthousiasme: Een positieve instelling is aanstekelijk en maakt een verschil. 
  • Taalvaardigheid: Beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal is belangrijk om effectief te communiceren. 
  • Sociale Vaardigheden: Respectvol omgaan met verschillende normen en waarden is essentieel. 

Draag bij aan een warm welkom in Nederland. Wilt u meer informatie of zich aanmelden? Loop dan binnen bij de bibliotheek in Hoogerheide en meldt je aan via de BWI-balie.  

Of neem direct contact op met de coördinator van het Steunpunt Vrijwilligerswerk bij BWI via vrijwilligerswerk@bwiwoensdrecht.nl of bel 0164-672049. 

Vacature Delen:

Vragen of solliciteren?

Meer vacatures

De Losttreasures Market is een evenement wat wij ieder jaar organiseren in Hoogerheide. En ieder jaar gaat de opbrengst naar een ander goed doel. In 2024 gaat deze plaatsvinden op 23 juni en gaat de volledige opbrengst naar het Skraban- Deardorff fonds!

Kinderen en volwassenen ondersteunen bij het leren of verbeteren van de Nederlandse taal waarbij taal en sociaal hand in hand gaan.

Wil jij je inzetten voor mensen met een lichamelijke beperking? Vind je het leuk om zaken te coördineren? En werk je graag met een gezellig team? Dan is vrijwillig bestuurslid bij de Zonnebloemafdeling Ossendrecht misschien wel wat voor jou.