Vrijwillige buurtbemiddelaars Woensdrecht

Bij buurtbemiddeling ondersteunen hiervoor opgeleide vrijwilligers bewoners met burenproblemen, overlast en irritaties om deze samen met de buren op te lossen.

In Woensdrecht gaat buurtbemiddeling van start als onderdeel van WijZijn Woensdrecht. Daarom zijn wij vanaf heden op zoek naar enthousiaste mensen die interesse hebben om vrijwillig buurtbemiddelaar te worden. In Tholen, Steenbergen, Roosendaal en Bergen op Zoom is buurtbemiddeling al langer actief als onderdeel van WijZijn Traversegroep. Binnenkort organiseren we een driedaagse basistraining buurtbemiddeling voor nieuwe vrijwilligers.

Ben jij degene die altijd bemiddelt wanneer er ruzie is in je gezin, familie of vriendengroep? Vind je het leuk om bij anderen achter de voordeur te komen en te luisteren naar hun verhaal. Woon je in gemeente Woensdrecht of daar vlakbij? Dan zijn we op zoek naar jou!
Vrijwilligers bij buurtbemiddeling worden opgeleid in het voeren van gesprekken met bewoners die ergernissen, irritaties of ruzie ervaren van hun buren. Daarnaast hebben zij de rol van bemiddelaar in een gesprek tussen twee of meerdere buren. De rol van buurtbemiddelaar draagt bij aan de ontwikkeling van uw communicatieve vaardigheden en is goed te combineren met werk of studie. Een achtergrond als mediator is niet nodig.

Je ontvangt van ons een uitgebreide training en begeleiding in de vorm van coaching, bijscholing en intervisies.

Lijkt het jou leuk om je in te zetten voor buurtbemiddeling, meld je dan direct aan voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met coördinator via buurtbemiddeling@wijzijntraversegroep.nl of 06 3612 4933.