Vrijwilliger structurele inzet bij mantelzorgers en ouderen

Vind je het leuk om regelmatig bij iemand op bezoek te gaan, samen te wandelen of knutselen, leuke activiteiten te bedenken en te ondernemen? Wij kennen mensen die hier behoefte aan hebben.

Zorgen voor naasten is voor veel mensen min of meer vanzelfsprekend. Iedereen krijgt vroeg of laat te maken met mantelzorg en mensen doen dit uit liefde voor elkaar. Je kiest er als mantelzorger vaak niet zelf voor; het overkomt je omdat je een emotionele band hebt met degene die zorg nodig heeft. Mantelzorgers zorgen soms 24 uur per dag voor iemand en kunnen hier niet zomaar mee stoppen. Soms verrichten zij zelfs verpleegkundige handelingen. Je kan jezelf natuurlijk voorstellen hoe zwaar dit is en dat een helpende hand daarin niet overbodig is.

Ook ouderen voelen zich soms erg eenzaam en vinden het heel fijn als een vrijwilliger met hen activiteiten wilt ondernemen.

Ben jij sociaal betrokken en heb je zin om dingen te ondernemen met deze mensen? Dan zijn we wellicht op zoek naar jou!

Functie-eisen / noodzakelijke competenties

  • Sociaal vaardig
  • Behulpzaam
  • Vriendelijk
  • Creatief
  • Bezit van auto of rijbewijs is een pre

Voor nadere informatie en/of aanmelding kun je contact opnemen met de coördinator van het Steunpunt Vrijwilligerswerk bij BWI, vrijwilligerswerk@bwiwoensdrecht.nl of 0164 672 049.

 

Vacature Delen:

Vragen of solliciteren?

Meer vacatures

De Losttreasures Market is een evenement wat wij ieder jaar organiseren in Hoogerheide. En ieder jaar gaat de opbrengst naar een ander goed doel. In 2024 gaat deze plaatsvinden op 23 juni en gaat de volledige opbrengst naar het Skraban- Deardorff fonds!

Kinderen en volwassenen ondersteunen bij het leren of verbeteren van de Nederlandse taal waarbij taal en sociaal hand in hand gaan.

Wil jij je inzetten voor mensen met een lichamelijke beperking? Vind je het leuk om zaken te coördineren? En werk je graag met een gezellig team? Dan is vrijwillig bestuurslid bij de Zonnebloemafdeling Ossendrecht misschien wel wat voor jou.