CuKidS

CuKidS staat voor Cultuur en Kunst in de School en is het kunstmenu voor alle leerlingen van de basisscholen in de gemeente Woensdrecht.

Cultuur is een breed begrip en kent veel verschillende disciplines. Denk onder andere aan theater, muziek, dans of beeldende kunst. Cultuur draagt bij aan de ontwikkeling en groei van jonge mensen. Daarom organiseren wij allerlei (buiten)schoolse activiteiten om kinderen op school kennis te laten maken met een uitgebreid cultuurprogramma. Dit gaat bijvoorbeeld om een museumbezoek, technieklessen of een les in striptekenen. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door een samenwerking met de basisscholen en lokale talenten, kunstenaars en musea.
 
De activiteiten verschillen per jaar en zijn terug te vinden in de schoolkalenders van de basisscholen. 
CuKids werkt met een gestructureerde leerlijn, waardoor de lessen in de verschillende schooljaren steeds op elkaar aansluiten. Zo zijn de lessen in groep 4 een logisch vervolg op de informatie die de kinderen in groep 3 aangeboden hebben gekregen. Er valt dus steeds wat nieuws te ontdekken en te leren.  

Het kunstmenu omvat kunst en cultuur in al haar facetten. De disciplines die deel uitmaken van het kunstmenu zijn: theater, muziek, dans, beeldend, literatuur, foto-, video- en filmkunst, cultuurhistorie, erfgoed en kunstbeschouwing.

Meer informatie
Voor meer informatie over CuKidS kun je bellen naar telefoonnummer 0164 672 049 of mailen naar Lenny winkel (l.winkel@bwiwoensdrecht.nl).