Steunpunt Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk is leuk én hard nodig! Bij vrijwilligerswerk komt vaak heel wat kijken. Het Steunpunt Vrijwilligerswerk is er om al die vrijwilligers en de organisaties waar ze voor ‘werken’ te ondersteunen. Wij brengen organisaties en vrijwilligers in onze gemeente samen en adviseren hen over vergoedingen, scholen en onderlinge afspraken. Daarnaast organiseren we zelf ook veel activiteiten, zoals workshops, cursussen en netwerkbijeenkomsten.

Op deze pagina kan je informatie vinden over vraag en aanbod van vrijwilligers, regels en afspraken en de activiteiten van het Steunpunt Vrijwilligerswerk. Vrijwilligersorganisaties kunnen via de vacaturebank een oproep doen om nieuwe vrijwilligers te zoeken en het aanbod van anderen bekijken. Zo kunnen we een passende samenwerking tussen vrijwilligers en organisaties tot stand brengen.

Ongeveer de helft van alle volwassenen doet vrijwilligerswerk. Dit kan op allerlei manieren. Bij een sportclub of een culturele of creatieve vereniging. In je eigen buurt of bij verpleeg- en gezinsvervangende huizen, maar ook op scholen, in de kerk, of bij mensen thuis.

Vrijwilligerswerk is waardevol voor de hele samenleving. Zonder al die vrijwilligers zou onze maatschappij er heel anders uitzien. Dan konden we niet sporten of leren schilderen, waren er veel minder activiteiten voor ouderen, jongeren, gehandicapten, was de buurt lang niet zo gezellig en waren mensen veel meer op zichzelf aangewezen.

Bekijk ook eens onze vacaturebank.
Via de onderstaande link kan je een vacature aanleveren:
vacature melden

Stuur het ingevulde formulier naar: vrijwilligerswerk@bwiwoensdrecht.nl

Meer informatie of contact
Bel naar telefoonnummer 0164 672 049.
Of stuur een e-mail naar: vrijwilligerswerk@bwiwoensdrecht.nl