Hulp- en klusdiensten

Hulp- en klussendienst

Lukt het niet (meer) om kleine klusjes zelf te doen of kun je een helpende hand kunt gebruiken? Dan kun je een beroep doen op deze dienst. De klussendienst werkt met vrijwilligers die in de gemeente Woensdrecht kleine, eenmalige werkzaamheden uitvoeren. Jij vraagt hulp van de klussendienst en de ouderenadviseur zoekt een passende vrijwilliger bij de hulpvraag.

Helpende hand
Heb je bijvoorbeeld iemand nodig, die even helpt een lamp op te hangen, een telefoon aan te sluiten of de tv in te stellen. Misschien denk je: ach, om daar nou speciaal iemand voor te laten komen. En waarschijnlijk komt er wel een keer iemand langs die het even kan doen. Maar tot die tijd is het wel lastig dat de klus niet gedaan is. De vrijwilligers van Brede Welzijnsinstelling begrijpen dat. Zij komen met alle plezier langs om een schilderij of gordijnrails op te hangen. Of om kraan te repareren of batterijen te vervangen. Soms is ook vervoer naar het ziekenhuis te regelen.

Voor welke klussen kun je geen hulp vragen?
Er wordt geen hulp geboden bij structurele en/of risicovolle klussen, klussen van huishoudelijke – en/of verpleegkundige aard. De Klussendienst biedt ook geen hulp in de tuin of daar waar al professionele hulp geboden wordt.

Wat kost het?
Voor € 4,50 per uur, met een maximum van 2 uur. De gemaakte materiaalkosten worden rechtstreeks betaald aan de vrijwilliger die de “klus gaat klaren”.