Maatje worden?

Heb jij wat tijd om af en toe samen met iemand een kopje koffie te drinken, wat te praten en te luisteren of een stukje te wandelen? In onze gemeente zijn een aantal inwoners voor wie het niet vanzelfsprekend (meer) is dat zij gezellige en regelmatige contacten hebben, gewoon van mens tot mens. Dat is jammer en past niet in deze tijd waarin wij omkijken naar onze medemensen.

Daarom is er het Maatjesproject. Dit project is bedoeld voor ouderen die graag hun sociale contacten willen uitbreiden, maar daar niet aan toe komen. Bijvoorbeeld vanwege een ziekte, beperking of verlies. Wij streven naar een passende koppeling tussen een enthousiaste, betrokken vrijwilliger -die graag de tijd neemt en persoonlijke aandacht geeft- en de man of vrouw die op zoek is naar wat gezelligheid en afleiding. Onze vrijwilligers worden bij hun taak als maatje begeleid door professionals.

Een passend maatje
Wil jij zo’n maatje zijn? Meld je dan aan bij onze coördinator vrijwilligerswerk voor een kennismakingsgesprek. Als we weten wat jij kunt bieden, kijken we bij wie jou zou kunnen passen. In een vervolggesprek maak je dan kennis met jouw maatje om te kijken of het klikt tussen jullie. Later spreken we af hoe vaak jullie elkaar ontmoeten.

Meer informatie
Bel of mail ons gerust voor meer informatie over dit project.