Persbericht enquête 75+ 

Bent u geboren in 1946 of 1947? Dan ontvangt u binnenkort een brief van Brede WelzijnsInstelling Woensdrecht (BWI), in samenwerking met de gemeente Woensdrecht en de Wmo-adviesraad, om u uit te nodigen voor een Preventief Huisbezoek.

Het Preventief Huisbezoek vervangt de 75+ bijeenkomsten die vroeger door BWI werden georganiseerd en het initiatief wordt door de wethouder sociaal domein, Lars van der Beek, ondersteund.  

Het Preventief Huisbezoek 75+ is een éénmalig informatief huisbezoek om u, als 75-plusser, te informeren over voorzieningen op het gebied van wonen, zorg en welzijn. De huisbezoeken worden uitgevoerd door een team van deskundige vrijwilligers van BWI en de vrijwillige cliëntondersteuners van de gemeente Woensdrecht.  

 Met behulp van een vragenlijst worden diverse onderwerpen met u doorgenomen zoals wonen, gezondheid, hulp- en dienstverlening, eenzaamheid, mobiliteit, etc. We kijken met u waar u in het dagelijks leven tegen aan loopt en welke voorzieningen en mogelijkheden er zijn om u hierbij te ondersteunen. Dit alles met de bedoeling u zo lang mogelijk aangenaam en zelfstandig te laten wonen.  

 Daarnaast is het belangrijk uw mening te horen over de kern waarin u woont en de voorzieningen die er zijn of die u misschien mist. Deze voorzieningen veranderen in de loop van de tijd, ook op dit moment zijn er op het gebied van de zorg veranderingen gaande en kunt u zich hierover laten informeren.   

Als u belangstelling heeft en graag een huisbezoek wenst, kunt u contact opnemen met Veer Wouters van BWI.  

Tel: 0164 – 672049 
Mail: v.wouters@bwiwoensdrecht.nl 

 

Vorig Nieuws

Ontwerp zonder titel

Wandel je graag, maar wil je dat ook eens doen in een andere omgeving dan je vaste rondje? Schrijf je dan in voor de Woensdrechtse dorpenloop. Tijdens deze wandelingen maak je kennis met het prachtige buitengebied van de gemeente Woensdrecht.