Buurtbemiddeling

Conflicten tussen buren zijn vaak al zover geëscaleerd dat zij er zelf niet meer uit komen. Wil jij hen helpen bij het de-escaleren van de situatie door te bemiddelen tussen hen? Word dan buurtbemiddelaar.

Ga op bezoek bij buren in burenoverlastsituaties en begeleid hen om samen tot een oplossing te komen.

Bij de situatie van Henk en Eveline zijn de buren al weken thuis aan het werk waarbij alle telefoongesprekken bijna woordelijk zijn te horen omdat ze best hard praten en het lopen in huis met schoenen aan echt door dreunt in de woning van Henk en Eveline. Zij hebben de buren zelf hierop geattendeerd maar dat heeft de situatie niet verbeterd. Sterker nog, er werd duidelijk gezegd dat zij in Coronatijd thuis aan het werk moeten gaan van de baas en dit niet anders kan. En ja, dat kan ook niet in joggingbroek en sloffen aan, gezien hun functies. Ze werden er zelfs boos over dat hun situatie niet werd begrepen door Henk en Eveline.
De frustraties lopen zo op dat Henk en Eveline er niet meer van slapen en zij ook al kribbig worden tegen elkaar.

  • Beide buren zitten vast in hun eigen patronen en hebben elk hun eigen verhaal. De toenemende emoties en frustraties vragen een sterke regisseur om te voorkomen dat dit verder escaleert. Wil jij bewoners helpen om uit te zoomen en uit deze situatie te stappen? Kom dan ons team versterken.

Ga samen met een collega-bemiddelaar op bezoek bij beide buren die een conflict hebben en begeleid hen op neutraal terrein in een gezamenlijk bemiddelingsgesprek. Wij leren je hoe je dit moet doen en sturen je de eerste keren met een ervaren collega-bemiddelaar op pad!

Wat bieden wij jou?

een flexibele vrijwilligers job die goed te combineren is met studie, baan en/of gezin met:

  • een driedaagse basistraining, intervisies en verdiepende trainingen zoals coachvaardigheden, pendelbemiddeling, telefonisch bemiddelen en oplossingsgericht werken.
  • het opdoen van ervaring door (coachende) gespreksvoering en huisbezoeken af te leggen waarmee jouw communicatieve en bemiddelingsvaardigheden versterkt worden.
  • een mooie aanvulling op je cv.

Heb je na het lezen van de vrijwilligersvacature interesse gekregen in deze buurtbemiddelingsjob?
Neem dan voor meer informatie en/of aanmelding contact op met de coördinator steunpunt vrijwilligerswerk bij BWI: vrijwilligerswerk@bwiwoensdrecht.nl, 0164-672049.

Vacature Delen:

Vragen of solliciteren?

Meer vacatures

Vind jij het leuk om mee te wandelen als koploper of achterloper bij de Dorpenloop (5 of 10 km)? Ben jij in het bezit van een EHBO-diploma? Of vind je het leuk om bij de snack- en drankpost te staan om de wandelaars iets lekkers uit te delen? Geef je dan op als vrijwilliger bij de Dorpenloop.

Vacature: Vrijwilliger Huiskamer Putte

Locatie: De Biezen, Schoolstraat 42, 4645DA, Putte

Werkdagen en -tijden: Elke dinsdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur

Wij zoeken een Coördinator voor het Alzheimer Café voor de regio Woensdrecht