Kinderen en/of volwassenen ondersteunen bij Nederlandse taal

Kinderen en volwassenen ondersteunen bij het leren of verbeteren van de Nederlandse taal waarbij taal en sociaal hand in hand gaan.

Vind je het leuk om kinderen te helpen met de taal, dan zijn er verschillende groepjes waar je bij aan kunt sluiten. Spelenderwijs ga je wekelijks met een collega-Taalvrijwilliger in een leuke ruimte op school aan de slag. De leerkracht geeft je input en uiteraard is er ook regelmatig een workshop om tips op te halen.

Heb je meer met volwassenen dan zijn er meerdere lesgroepen. Er is altijd plaats voor iemand die het een uitdaging vindt om de cursisten te helpen.
Hierbij staat centraal het bieden van mensen de gelegenheid om te oefenen met het spreken van Nederlands. Deze groep omvat zowel beginners die de taal net leren, als ook mensen die al een redelijke beheersing van het Nederlands hebben, maar hun vaardigheden verder willen verbeteren.

Benodigde competenties:

  • Je vindt taal leuk en houdt ervan om mensen te helpen.
  • Je hebt geduld en humor.
  • Je spreekt en schrijft goed Nederlands.
  • Geduld
  • Goede beheersing van de Nederlandse taal
  • Humor

Heb je na het lezen van de vacature interesse gekregen in deze vrijwilligersvacature? Voor nadere informatie en/of aanmelding kun je contact opnemen met de coördinator van het steunpunt vrijwilligerswerk bij BWI, vrijwilligerswerk@bwiwoensdrecht.nl of 0164 672 049.

Vacature Delen:

Vragen of solliciteren?

Meer vacatures

De Losttreasures Market is een evenement wat wij ieder jaar organiseren in Hoogerheide. En ieder jaar gaat de opbrengst naar een ander goed doel. In 2024 gaat deze plaatsvinden op 23 juni en gaat de volledige opbrengst naar het Skraban- Deardorff fonds!

Kinderen en volwassenen ondersteunen bij het leren of verbeteren van de Nederlandse taal waarbij taal en sociaal hand in hand gaan.

Wil jij je inzetten voor mensen met een lichamelijke beperking? Vind je het leuk om zaken te coördineren? En werk je graag met een gezellig team? Dan is vrijwillig bestuurslid bij de Zonnebloemafdeling Ossendrecht misschien wel wat voor jou.