Taalvrijwilliger Hoogerheide voor het project ‘Voor ’t zelfde geld’

Wij vinden het belangrijk dat iedereen mee kan doen en zich een leven lang kan ontwikkelen. We maken dit mogelijk door het stimuleren van lezen en digitale geletterdheid en het toegankelijk maken van informatie en ontmoetingen.

“Voor ’t zelfde geld” is een programma dat speciaal bedoeld is voormensen die hun administratie op orde willen brengen en houden en moeite hebben met lezen, rekenen en/of schrijven. Aan de hand van de vraag van de deelnemers bepalen jullie samen welke onderdelen jullie behandelen.

Hiervoor is een uitgewerkt programma en handig materiaal beschikbaar, zodat je op een hele fijne manier met je deelnemers aan de slag kunt gaan.

De groepsgrootte is maximaal 4-6 deelnemers. De cursus is 20 weken van plm. 1,5 uur gedurende een half jaar.

De voorbereiding van de eerste lessen doe je met hulp van een consulent van de bibliotheek. Zodra je de slag te pakken hebt, ga je zelfstandig aan de slag. Mocht je er een keer niet uitkomen? Dan kun je altijd terecht bij deze consulent of bij een docent van Curio die onze Taalvrijwilligers mede ondersteunt.

Inhoud van de vrijwillige functie (taken):

  • Je hebt interesse in andere mensen en bent enthousiast om hen te motiveren;
    Je beschikt over een dosis geduld en kunt goed informatie overdragen.
  • Je beheerst de Nederlandse taal goed, zowel in woord als schrift;
  • Je bent digitaal vaardig en kunt zelfstandig werken;
  • Je bent bereid deel te nemen aan de basistraining voor taalvrijwilligers, met als doel o.a. het goed wegwijs worden in de verschillende taalniveaus en leren hoe je laaggeletterde volwassenen beter kunt begeleiden bij het leren lezen en schrijven. Deze training duurt ca.4 dagdelen (3 uur per keer);
  • Je bent bereid om de aanvullende training ‘Voor ’t zelfde geld’ te volgen (een tot twee bijeenkomsten – dagdeel)
  • Je bent bereid om deel te nemen aan andere bijeenkomsten en trainingen voor taalvrijwilligers.
  • Wij vragen een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen.

 

Vacature Delen:

Vragen of solliciteren?

Meer vacatures

De Losttreasures Market is een evenement wat wij ieder jaar organiseren in Hoogerheide. En ieder jaar gaat de opbrengst naar een ander goed doel. In 2024 gaat deze plaatsvinden op 23 juni en gaat de volledige opbrengst naar het Skraban- Deardorff fonds!

Kinderen en volwassenen ondersteunen bij het leren of verbeteren van de Nederlandse taal waarbij taal en sociaal hand in hand gaan.

Wil jij je inzetten voor mensen met een lichamelijke beperking? Vind je het leuk om zaken te coördineren? En werk je graag met een gezellig team? Dan is vrijwillig bestuurslid bij de Zonnebloemafdeling Ossendrecht misschien wel wat voor jou.