Bibliotheek West-Brabant Taalvrijwilliger Digitale vaardigheden

Als vrijwilliger ondersteun je deelnemers bij de uitvoering van de cursus Klik&Tik. Je helpt personen belangrijke basale computervaardigheden te ontwikkelen, zoals hoe je omgaat met het toetsenbord, iets opzoekt op het internet, hoe een website werkt, enzovoorts.

De bibliotheek is een plek waar een steun in de rug wordt geboden op het gebied van digitale vaardigheden. Iedereen is bij ons welkom om mee te doen met de cursus Klik&Tik. Voor mensen die nog nooit een computer hebben aangeraakt én voor mensen die al weleens iets hebben ondernomen op de digitale snelweg.

Vrijwilliger Digitale vaardigheden

Als vrijwilliger ondersteun je deelnemers bij de uitvoering van de cursus Klik&Tik. Je helpt personen belangrijke basale computervaardigheden te ontwikkelen, zoals hoe je omgaat met het toetsenbord, iets opzoekt op het internet, hoe een website werkt, enzovoorts.

Afhankelijk van het niveau van de deelnemer start men met de module start, of de basis.

Je ontvangt de deelnemers en zorgt voor een prettige sfeer. Je helpt zo mee om de bibliotheek tot een leerzame ontmoetingsplaats te maken.

De cursisten oefenen op computers van de bibliotheek. Daarnaast wordt soms ervoor gekozen om op afstand met elkaar te oefenen via Teams, Zoom of WhatsApp. Dat is een goed alternatief gebleken tijdens de lockdowns.

Functie-eisen:

  • Je bent natuurlijk digitaal vaardig, hebt affiniteit met sociale media en je kunt zelfstandig werken;
  • Je bent betrouwbaar; wij én de deelnemers kunnen op je rekenen;
  • Je hebt een vloeiende beheersing van de Nederlandse taal;
  • Je gaat gemakkelijk om met personen uit verschillende sociale klassen, culturen en leeftijden;
  • Je bent geduldig en vindt het geen probleem om de uitleg nog eens te herhalen.

Graag beschikbaar op de volgende tijden: Bibliotheek Hoogerheide dinsdag van 13:30 tot 15:00 en ontmoetingsruimte De Bunt (Putte) dinsdag van 14:00 tot 15:30.

Voor nadere informatie en/of aanmelding kun je contact opnemen met de coördinator Steunpunt Vrijwilligerswerk bij BWI, vrijwilligerswerk@bwiwoensdrecht.nl of 0164 672 049

Vacature Delen:

Vragen of solliciteren?

Meer vacatures

De Losttreasures Market is een evenement wat wij ieder jaar organiseren in Hoogerheide. En ieder jaar gaat de opbrengst naar een ander goed doel. In 2024 gaat deze plaatsvinden op 23 juni en gaat de volledige opbrengst naar het Skraban- Deardorff fonds!

Kinderen en volwassenen ondersteunen bij het leren of verbeteren van de Nederlandse taal waarbij taal en sociaal hand in hand gaan.

Wil jij je inzetten voor mensen met een lichamelijke beperking? Vind je het leuk om zaken te coördineren? En werk je graag met een gezellig team? Dan is vrijwillig bestuurslid bij de Zonnebloemafdeling Ossendrecht misschien wel wat voor jou.